Patufet

L’ Escola Bressol Patufet en un inici va ser una cooperativa fundada l’any 1973 per un grup de mestres amb inquietuds pedagògiques vers la petita infància de Sant Feliu. La municipalització de l’escola per part de l’Ajuntament de Sant Feliu va arribar l’any 1993.

Donada la necessitat de cobrir la gran demanda de places per part de la ciutadania, es va anar canviant d’ubicació i ampliant les instal·lacions. Actualment l’escola està situada en aquest edifici, a la Riera Pahissa 30-32, després d’haver passat per dos espais diferents que van anar quedant petits. Des de l’any 2008, Patufet és un Centre Educatiu 0-3 que acull l’escola bressol juntament amb d’altres serveis adreçats a la petita infància i les seves famílies.

La nostra escola

Concebem l’infant com a subjecte competent, que creix a partir de les seves vivències i experiències. Els infants són creatius per naturalesa, i l’escola ha d’afavorir aquesta potencialitat a través del joc. Vetllem per una atenció individualitzada, tot afavorint el desenvolupament de les seves capacitats cognitives, motrius i relacionals.

CIMG1630

L’acompanyament de les mestres en el procés de desenvolupament se centra en l’observació directa i contínua que permet que tots els espais de la nostra escola estiguin preparats per generar aprenentatge. El fet de tenir els materials exposats, a disposició dels infants, permet que cada nen o nena sigui el gestor dels seus propis processos de descoberta.

julia nora

Els ambients d’aprenentatge han de ser motors per a la reflexió, per a l’experimentació, per al descobriment, per a la manipulació, la comunicació… Espais on cada infant pugui aprendre al seu ritme i on la diversitat sigui viscuda com una riquesa per a l’intercanvi i la convivència.

Un dels eixos vertebradors de l’organització dels temps i els espais de l’escola és l’atenció i cura de les necessitats bàsiques: l’alimentació, la higiene, el
descans i la salut.

Entenem l’escola com un lloc on l’infant es sent acollit, estimat, acceptat, atès, respectat, escoltat, protegit, estimulat… juntament amb la família; una escola on pugui expressar-se i comunicar-se,… Plena d’oportunitats per créixer.

Escola oberta a la participació de les famílies

La participació de les famílies és un dels motors més rics que tenim a l’escola. Per aquest motiu, creem diferents espais d’intercanvi i convivència entre famílies i mestres, per tal d’establir el llaç de confiança indispensable entre família i escola. Oferim la possibilitat de realitzar diferents estades per part de les famílies dins l’horari d’escola.

DSC01614

El treball en equip

L’equip d’escola el formen mestres, educadores de suport i personal de serveis, sent la formació continuada i la reflexió pedagògica compartida, des de la responsabilitat i el respecte, un dels eixos fonamentals del nostre treball en equip.

L’equip educatiu el formem deu mestres: una directora, una coordinadora pedagògica i vuit mestres (un per cada grup d’infants). També hi ha sis educadores de suport que acompanyen els infants en diferents franges del dia.

L’equip de serveis el formen una cuinera i dues netejadores.

“El treball cooperatiu és fonamental per construir coneixement compartit, i això val tant per qui ensenya com per qui aprèn”

CIMG4379

Veure les entrades de l’escola al bloc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s