Els moments de l’estona del dinar

Al gener a l’estona del dinar, ja som força colla. Cadascú té el seu ritme i les seves necessitats: alguna té més gana que l’altre, algú arriba més cansat, algú està provant noves textures i necessita tocar el menjar amb les mans, algú està provant “nous gustos” diferent als que menja a casa.

Quan comencen a mastegar més i no volen els pures, inicien el menjar a trocets (sencer) i llavors deixen de menjar tanta quantitat perquè mastegant es cansen abans. Altres fa dies que volen menjar tot/a sols i van aprenent a fer servir els estris.  Tot això passa en aquesta estona tan important del dinar, on els infants es van adaptant a la rutina de l’escola i a “dinar en grup-col·lectivitat”.

Les educadores acompanyem a cada infant en aquesta estona i aquest procés tan important pel seu desenvolupament.